Menu
Bellen
Mailen
Progez
Progez werkt aan vernieuwing en samenwerking in de zorg

Nieuws

In de maanden juli-september loopt in Zwolle een pilot van het project Reduceren heropnames COPD. In de pilot krijgen 10 COPD-patiënten binnen een week na ontslag uit het ziekenhuis thuis bezoek van een eerstelijns longverpleegkundige/COPD-nazorgverpleegkundige en een eerstelijns COPD-fysiotherapeut. Doel van de COPD-nazorg is het verminderen van het aantal heropnames.

Lees verder >>


Huisartsen, Isala, verzorgings- en verpleeghuizen vinden elkaar in regio Zwolle als het gaat om eerstelijns verblijfbedden. Sinds dit jaar bieden verzorgings- en verpleeghuizen eerstelijns verblijfbedden aan ouderen die tijdelijk niet thuis kunnen blijven, maar te gezond zijn voor opname in het ziekenhuis.

Lees verder >>

Wij organiseren een reeks praktische workshops gericht op het ondernemerschap in de eerstelijnszorg. Het aanbod is afgestemd op de wensen en behoeften van zorgondernemers in onze regio.
Heeft u zich al voor één van de workshops ingeschreven?

Lees verder >>

Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) en alle partijen betrokken bij wijkverpleging zijn er uit. Komend jaar is er meer geld, wordt de kwaliteit verder verbeterd en krijgen wijkverpleegkundigen de ruimte om met trots hun vak verder te ontwikkelen. In 2018 gaat er 3,8 miljard euro naar wijkverpleging.

Lees verder >>

In 2018 is € 75 miljoen beschikbaar voor substitutie. Het geld is voor initiatieven omtrent verplaatsing van ziekenhuiszorg naar de eerste lijn. Hierover worden afspraken gemaakt met de zorgverzekeraar. Zorgaanbieders in de eerste en tweede lijn worden opgeroepen om zo snel mogelijk met elkaar en met de zorgverzekeraar in gesprek te gaan om initiatieven te ontwikkelen.

Lees verder >>

"Het bewustzijn aanwakkeren over ouder worden en dat mensen daar ook naar handelen. Om ouderen in staat te stellen hun leven zo voort te zetten, zoals zij dat zelf willen. Dat willen we met BeterOud op gang brengen", aldus emeritus hoogleraar Martin Boekholdt tijdens de kick-off op 27 juni.

Lees verder >>

Kwaliteit omhoog, administratieve lasten omlaag en herstel van vertrouwen tussen zorgverleners en zorgverzekeraars. Dat is de kern van het eerste zorgakkoord voor de paramedische zorg. Vertegenwoordigers van patiënten, zorgverzekeraars en zorgverleners (fysiotherapeuten, ergotherapeuten, diëtisten, huidtherapeuten, logopedisten en oefentherapeuten) hebben 19 juni 2017 samen met minister Edith Schippers (VWS) hun handtekening gezet onder de afspraken.

Lees verder >>


Machteld Huber verovert met haar concept ‘Positieve Gezondheid’ de zorg en het sociale domein. Niet alleen steeds meer zorgprofessionals maar ook zorgverzekeraars (VGZ, CZ, Achmea en Menzis) en gemeenten omarmen dit nieuwe denken over gezondheid. Haar advies: “Ga er alleen mee aan de slag als je daar echt zin in hebt.”

Lees verder >>

Donderdag 22 juni 2017 hebben we afscheid genomen van Progez en Caransscoop. Onder de naam Proscoop gaan we - vol van ambitie en nieuwe ideeën - de toekomst tegemoet. Een jaar na de fusie werken we samen verder onder één naam aan betere en betaalbare zorg in de regio Noordoost Nederland. We zijn trots op onze nieuwe huisstijl, waarmee we laten zien dat we professioneel, innovatief en verbindend zijn. 

Lees verder >>

2016 was een jaar vol ontwikkeling. Voor onze organisatie, maar zeker ook voor de zorg in Nederland. Burgers worden steeds meer aangemoedigd hun gezondheid in eigen hand te nemen. Zorgaanbieders, gemeenten en andere (lokale) partijen spelen daar op in en doen veel om de burger te ondersteunen. Het zorglandschap verandert en als Proscoop spelen wij daar op in, zo is te lezen in het Jaarbericht 2016.

Lees verder >>

Hoe krijgt u een patiënt/cliënt in de korte tijd van een consult in beweging en medeverantwoordelijk voor het eigen ziekteherstel? Motiverende Gespreksvoering helpt u daarbij (bewezen effectief). Met deze techniek kunt u binnen tien minuten motivatie voor verandering opwekken. Het resultaat is tijdsbesparing, betrokken cliënten, betere cliëntrelaties en reductie van het aantal draaideurcliënten. Wij organiseren een praktische en interactieve workshop van twee middagen waarin u wordt getraind in motiverende gespreksvoering.

Lees verder >>

Proscoop - Progez en Caransscoop vormen samen Proscoop - brengt in het online Jaarbericht 2016 in beeld wat er nodig is om gepaste zorg en ondersteuning te bieden aan een groep burgers. Arie Jongejan is duidelijk in zijn inleiding: 'We moeten een hele andere kijk op gezondheidszorg krijgen. Niet meer in hokjes denken maar dwars door en over domeinen heen'.

Lees verder >>